افسردگی معمولاً به این 5 دلیل به سراغ‌مان می‌آید

افسردگی
زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه

افسردگی معمولاً به این 5 دلیل به سراغ‌مان می‌آید

به طور مختصر، افسردگی یک حالت روانی جدی و شایع است که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت‌تأثیر قرار می‌دهد،که ایران هم از این قاعده مستثنی نیست که با بررسی آمار افسردگی در ایران می‌توانید میزان افسردگی در کشور را بررسی کنید. افسردگی فقط احساس غم و اندوه برای چند روز نیست بلکه یک حالت ذهنی مداوم و طاقت فرسا است که در عملکرد روزانه‌ی شما اختلال ایجاد می‌کند. ما در این مقاله 5 مورد از شایع‌ترین عواملی که منجر به افسردگی می‌شود را، بررسی کرده‌ایم.

متأسفانه دقیقاً با علت بروز افسردگی آشنا نیستیم، ولی در اغلب موارد، چندین مورد در بروز آن دخیل است. معمولاً افسردگی ناشی از به وجود آمدن چند اتفاق و سایر عوامل فردی یا بلند‌مدت است و به‌خاطر یک مسئله یا اتفاق آنی رخ نمی‌دهد.
تحقیقات نشان می‌دهد احتمال بروز افسردگی بر اثر مشکلات دائمی، مانند: بی‌کاری طولانی‌مدت، داشتن رابطه پر تنش یا بی‌تفاوت، تنهایی بلندمدت و استرس کاری مداوم، نسبت به استرس‌های جدید در زندگی بیشتر است. بااین‌حال، اگر به‌خاطر تجربه‌های بد گذشته یا عوامل فردی در معرض خطر افسردگی باشید، اتفاق یا مجموع اتفاقات جدید و ناگهانی مانند از دست دادن کار هم باعث بروز افسردگی می‌شود.

افسردگی چیست؟

 افسردگی یک حالت یا وضعیتی در روان است  که با تجربه احساس غم و اندوه مداوم  خود را نشان میدهد. این وضعیت که آن را افسردگی مینامند، تغییراتی را در نحوه‌ی تفکر، خواب، غذا خوردن و کار شما به‌وجود می‌آورد.

دلایل افسردگی
5
دلیلی که باعث ایجاد افسردگی می‌شود:

  1. سابقه خانوادگی: ممکن است سابقه افسردگی در بین اعضای خانواده وجود داشته باشد و بعضی از افراد از نظر ژنتیکی بیشتر در معرض این وضعیت قرار دارند، اما اگر والد یا یکی از بستگان نزدیک افسردگی داشته باشد، به این معنا نیست که شما هم به‌صورت خودکار همین تجربه را خواهید داشت. باید توجه داشته باشید که شرایط زندگی و سایر عوامل فردی در این زمینه دخیل هستند.
  2. تجارب خانوادگی: بودن در شرایط خانوادگی پر تنش، والدین کمالگرا، والدین افسرده، موقعیت اجتماعی دشوار و سایر عواملی که سالها روان را در رنج قرار داده است نیز میتواند منجر به افسردگی شود.
  3. شخصیت: بعضی از افراد (مخصوصاً کسانی که زیادی نگرانند، عزت نفس پایین دارند، کمال‌گرا هستند، نسبت به انتقاد حساسند یا منفی‌نگر هستند و زیاد از خود عیب می‌گیرند) بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند.
  4. بیماری جدی: استرس و نگرانی ناشی از کنار آمدن با بیماری جدی (مخصوصاً وقتی فرد با درمان یا درد طولانی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند) منجر به افسردگی می‌شود.
  5. مصرف الکل و مواد: این مورد هم می‌تواند منجر به افسردگی شود و هم ناشی از آن باشد. بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی با مشکل سوء مصرف مواد و الکل هم دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. بیش از 500 هزار نفر از مردم استرالیا در یک مقطع از زندگی افسردگی و اختلال مصرف مواد را به‌صورت هم‌زمان تجربه می‌کنند.

تأثیر افسردگی بر روی مغز

اگرچه تحقیقات زیادی در این حوزه پیچیده صورت گرفته، بازهم از بسیاری از مسائل بی‌خبر هستیم. افسردگی صرفاً ناشی از به‌هم خوردن تعادل شیمیایی در مغز، مثل کم یا زیاد بودن یک ماده شیمیایی نیست.
این مشکل بسیار پیچیده است و دلایل مختلفی دارد.
عواملی نظیر: آسیب‌پذیر بودن ژنتیک، استرس شدید در زندگی، داروهای مورد‌استفاده (داروهای بالینی، مواد و الکل) و بیماری، روی نحوه تنظیم خلق‌وخو توسط مغز تأثیر می‌گذارد.
اکثر داروهای ضدافسردگی مدرن روی فرستنده‌های شیمیایی مغز (سروتونین و نورادرنالین) که پیام را بین سلول‌های مغزی ارسال می‌کنند، اثر می‌گذارند. گفته می‌شود دلیل اینکه دارو روی افسردگی شدید جواب می‌دهد همین است.
روان‌شناسی هم به تنظیم خلق‌و‌خو کمک می‌کند. درمان مؤثر باعث افزایش رشد سلول‌های عصبی جدید در مدارهایی می‌شود که کار تنظیم خلق‌و‌خو را برعهده دارند که گفته می‌شود در بهبود شدیدترین دوره‌های افسردگی نقش مهم ایفاء می‌کند.

درمان افسردگیعلائم افسردگی

علائم افسردگی بسته به نوع آن می‌تواند کمی متفاوت باشد و از خفیف تا شدید متغیر باشد. به طور کلی علائم آن عبارتند از:

  • احساس غم‌شدید، ناامیدی یا نگرانی. کودکان و نوجوانان مبتلا به افسردگی ممکن است تحریک‌پذیر باشند تا غمگین.
  • لذت نبردن از چیزهایی که قبلا باعث شادی شما می شدند.
  • به راحتی عصبانی یا ناامید شدن.
  • پرخوری یا کم‌اشتهایی، که ممکن است منجر به افزایش وزن یا کاهش وزن شود.
  • مشکل در خواب (بی خوابی) یا خواب زیاد (هیپرخوابی).
  • داشتن انرژی کم یا خستگی
  • به دشواری انجام دادن بعضی از کارها نظیر تمرکز، تصمیم گیری یا به‌خاطر سپردن چیزها.
  • تجربه مشکلات جسمانی مانند سردرد، معده درد یا اختلال عملکرد جنسی.
  • داشتن افکار خودآزاری یا خودکشی.

تشخیص افسردگی

متخصص‌های سلامت‌روان یا روان‌درمانگرها، افسردگی را بر اساس درک کامل علائم، سابقه پزشکی و سابقه‌ی سلامت‌روان شما تشخیص می‌دهند. آنها ممکن است بر اساس زمینه علائم شما، نوع خاصی از افسردگی را برای شما تشخیص دهند، مانند  وضعیت عاطفی‌فصلی یا افسردگی پس از زایمان.

برای دریافت تشخیص افسردگی، شما باید پنج علامت افسردگی را هر روز، تقریباً در تمام روز، حداقل به مدت دو هفته داشته باشید. متخصص‌ سلامت‌روان شما ممکن است آزمایش‌های پزشکی مانند آزمایش خون را برای بررسی اینکه آیا شرایط پزشکی زمینه‌ای باعث علائم افسردگی شما می‌شود یا خیر، درخواست کند.
یادتان باشد… هرکسی متفاوت است و اغلب چند عامل در بروز افسردگی دخیل هستند. همواره امکان شناخت علت افسردگی یا تغییر شرایط سخت، وجود ندارد. شناخت علائم و نشانه‌ها و دریافت کمک از همه مهم‌تر است.

درمان افسردگی

برای درمان افسردگی راه‌های مختلفی می‌باشد که خیلی‌ها رو به خوردن داروهای مختلف می‌اورند و فکر می‌کنند درمان سریع افسردگی از این راه می‌باشد که اصلا راه مناسبی نیست.شما می‌توانید برای درمان افسردگی خود با یک درمانگر خوب صحبت کرده و با مسیرهایی که به شما نشان می‌دهد بدون هیچ مشکلی از افسردگی فاصله بگیرید و یک زندگی خوب و شاد رو داشته باشید.
نوجان کلینیک با داشتن درمانگران مجرب همیشه در کنار شما خواهد بود و شما می‌توانید برای رواندرمانی آنلاین برای درمان افسردگی از طریق لینک زیر با ما درارتباط باشد.همچنین می‌توانید برای اینکه افسردگی خود را بسنجید تست افسردگی را انجام دهید و با تفسیر این تست شرایط خود را بهبود بدهید.

ارتباط با نوجان کلینیک

1 دیدگاه ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب پیشنهادی

فهرست
×
واتس آپ